tirsdag 4. august 2009

Vangshaugen -> Grøa En sykeltur av de sjeldne!

Denne turen går ifra Vangshaugen turisthytte i Grødalen ned til Grøa i Sunndalen. Turen gikk gjennom en meget vakker dal med mange flotte overraskelser for en syklist. Terrenget byr på ingen store stigninger og bare noen enkelte strekninger med trilling/bæring av sykkelen. Ellers ren glede!:)Starten gikk som sagt ifra Vangshaugen turisthytte. Fra der er det skilte til Grøa på parkeringsplassen rett ved hytten. Da kommer mann på en flott sti som går på venstre side av vannet nedover. Denne stien anbefales på det sterkeste og byr på mange gøyale utfordringer. Alternativet er å bruke grusveien som går innover dalen. Denne stien som jeg valgte å sykle kommer etter noen kilometer innpå denne grusveien.Denne grusveien må man følge noen kilometer før man kommer på sti igjen...Kunne ikke stoppe og ta bilde av alle de naturlige droppene, denne strekningen var full av de:)


Mye nedbør førte til mange gøyale krysninger av elver.


Litt knall og fall hører med!Turen var full av flotte naturopplevelser som dette.


Faller mann utenfor her er det godt over 100 meter ned i bunn av juvet. Ikke en plass man ønsker å skeine utenfor stien...


Slutten av turen gikk gjennom forholdsvis bratte partier i skogen. Fuktig klima hadde gjort steinene glatte som såpe. Her trengte bremsene 5 min pause. Vel nede på Grøa ved Rv 70 hadde jeg brukt 3 timer 45 min og gjennomført ca 2.5 mil. Mesteparten av turen ble gjennomført med det bredeste smilet om munnen og kan på det sterkeste anbefales til andre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar